At foreldre hjelper barna inn på boligmarkedet er positivt, mener Odd Nymark i Eiendomsmegler 1, men forteller til Finansavisen i dag at mange går i fellen ved å kjøpe en ett- eller toromsleilighet.At foreldre hjelper barna inn på boligmarkedet er positivt, mener Odd Nymark i Eiendomsmegler 1, men forteller til Finansavisen i dag at mange går i fellen ved å kjøpe en ett- eller toromsleilighet.- Veldig mange velger å kjøpe en ett- eller toromsleilighet der man bor alene. Jeg anbefaler å kjøpe en større leilighet og fremleie til andre studenter. Da får man delt kostnader, og i noen tilfeller kan man få egen leie ned i bortimot null, sier Nymark.- Veldig mange velger å kjøpe en ett- eller toromsleilighet der man bor alene. Jeg anbefaler å kjøpe en større leilighet og fremleie til andre studenter. Da får man delt kostnader, og i noen tilfeller kan man få egen leie ned i bortimot null, sier Nymark.- Hvis leiligheten er lånefinansiert, vil den prosentvise avkastningen på egenkapitalen være stor. I tillegg kan dette være en god løsning hvis man har flere barn, legger han til.- Hvis leiligheten er lånefinansiert, vil den prosentvise avkastningen på egenkapitalen være stor. I tillegg kan dette være en god løsning hvis man har flere barn, legger han til.  
Margrete Røyset (20), som skal starte på jus til høsten, er på jakt etter leilighet i Oslo nå og forteller til avisen at hun og foreldrene har vurdert en større leilighet, men at de likevel ikke til å følge rådet til Nymark. Sammen med foreldrene, som stiller opp for å hjelpe henne inn på boligmarkedet, har hun imidlertid kommet til at leie ikke er et alternativ. Hun vil kjøpe leilighet.Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 sier til avisen at en tommelfingerregel er å kjøpe bolig hvis man skal bo et sted mer enn tre år.