Det kinesiske eiendomsmarkedet har kokt de siste 15 årene. I perioder har eiendomsprisene økt med over 40 prosent i året, og spekulanter har tjent gode penger, skriver DN.Nå setter kineserne kursen vestover. Ny statistikk fra eiendomsorganisasjonen National Association of Realtors viser at kinesiske investorer for første gang er den største gruppen av utenlandske eiendomsinvestorer i USA - foran Canada.Ifølge avisen kjøpte kinesiske investorer amerikanske boliger for 22 milliarder eller om lag 136 milliarder kroner i 12-månedersperioden som ble avsluttet i 1. kvartal.Dette er ny rekord, skriver DN. 72 prosent høyere enn foregående år.- Rundt 90 prosent av nye kunder er fra Kina. De ønsker nye boliger og de ønsker to etasjer. I Kina er en enebolig over to etasjer en herskapsvilla, sier eiendomsmegler Peggy Fong Chen i California til Bloomberg.