I forrige uke solgte iHus en 29 kvadratmeters leilighet til 2,8 millioner. Det var 300.000 kroner over takst og gir en kvadratmeterpris på 96.551 kroner, skriver Finansavisen i dag.Med skråtak og knøttlite soverom får ikke den nye eieren mye plass å boltre seg på, og daglig leder Jon Anders Reutz hos iHus på St. Hanshaugen forteller at dette er ualminnelig høyt for en leilighet uten heis og garasje.
Men det er ikke det eneste eksempelet.– Mange studenter skal inn i markedet, og det bygges altfor få småleiligheter i Oslo. Det er forbud mot å bygge ettromsleiligheter innenfor ring 3, og man har flere reguleringer og bolignormer i Oslo som regulerer hvor mange leiligheter man kan bygge av ulike størrelser. Derfor ser man et underskudd av denne typen boliger. Spesielt toromsleiligheter selges unna i et veldig høyt tempo, sier han til avisen.
DNB Eiendom, Eiendomsmegler 1, Aktiv og Nordvik Partners kan alle melde om høye kvadratmeterpriser på småleiligheter.– Boligmarkedet i Oslo koker på de mindre leilighetene. Alle er solgt godt over det som er solgt tidligere i samme bygård eller område. Markedet er veldig sterkt, og det er helt «bonanza» på ett- og toromsleiligheter. Kjøperne er tidlig ute og klare til å slå til på det rette, sier Reutz til Finansavisen.Daglig leder Anders Holland-Hverven i DNB Eiendom på St. Hanshaugen/Grünerløkka slutter seg til den konklusjonen, mens kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge peker på årsakene.