Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene steg 0,1 prosent på månedsbasis i juli.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,9 prosent på månedsbasis.Knallsterke Tromsø-priserOBOS opp, Garanti nedSlik har det gått Følg Hegnar.no på Facebook her!
DNB Markets forventet at boligprisene skulle stige 0,3 prosent sesongjustert i juli.Differansen mellom faktisk og sesongkorrigert prisendring indikerer at juli er en måned som normalt har en svakere prisutvikling enn gjennomsnittsmåneden.Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn på samme tidspunkt i fjor.Gjennomsnittlig formidlingstid var 50 dager i juli, opp fra 33 dager i juni og 40 dager i samme måned i fjor.Prisutviklingen i juli karakteriseres som gjennomgående sterk. Tromsø ble nok en gang prisvinneren med 0,9 prosent vekst, mens Oslo og Bergen kunne notere seg for prisoppganger på hhv. 0,5 og 0,4 prosent.Boligprisene har over lengre tid steget vesentlig mer i Tromsø enn i resten av landet, og byen har nå en 12-månedersvekst på hele 12,3 prosent. Til sammenligning har både Stavanger og Kristiansand en negativ 12-månedersvekst på hhv. 1,4 og 0,8 prosent. Aller svakest de siste 12 månedene har vært Sandnes, med en prisnedgang på 2,5 prosent.Fredag ble det kjent at den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området falt 0,4 prosent fra juni til 43.056 kroner i juli.For hele landet sett under falt gjennomsnittlig kvadratmeterpris 0,9 prosent til 40.157 kroner.Prisen var 0,3 prosent høyere enn i juli 2013.Torsdag offentliggjorde Garanti Eiendomsmegling 0,7 prosent prisoppgang på borettslagsleiligheter fra juni til juli.I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget 1,9 prosent.Fra mai til juni falt boligprisene 0,5 prosent ujustert, mens de steg 0,5 prosent sesongjustert.I juli i fjor falt boligprisene 2,1 prosent fra juni, mens de gikk tilbake 1,2 prosent sesongjustert.Året før, i 2012, falt boligprisene 0,8 prosent fra juni til juli. Sesongjustert steg de 0,8 prosent.I 2011 var prisfallet 1,0 prosent i mai, mens sesongjusterte tall viste en oppgang på 0,6 prosent.I 2010 falt boligprisene 1,5 prosent fra juni til juli, mens de steg 0,1 prosent sesongjustert.Vi kommer med mer om boligprisene utover dagen.