Fredriksen over 20 prosent i Norwegian Property

John Fredriksen er over 20 prosent i Norwegian Property, men hadde nok håpet på mer etter gårsdagens tilbud.

John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
Næringseiendom

I går ettermiddag ble det kjent at den ukjente investoren Famaday Trading er interessert i å kjøpe inntil 35 millioner aksjer (6,38 prosent) av Norwegian Property til kurs 9,50 kroner per aksje.Finansavisen avslører fredag at John Fredriksen skjuler seg bak det Kypros-registrerte investeringsselskapet.I en børsmelding sendt ut nå i morges kommer det frem at Fredriksen har kjøpt 29.204.970 aksjer i Norwegian Property, tilsvarende 5,33 prosent av selskapet.Posten har da kostet Fredriksen over 277 millioner kroner.Etter dette er Famaday Trading oppe i 110.047.764 aksjer i Norwegian Property, tilsvarende 20,07 prosent.Hagen vil ikke selge — kjøper seg opp Sent i går kveld ble iallfall én ting klart: Nevnte Stein Erik Hagen har ikke noe å selge.Canica AS meldte nemlig da om kjøp av 12,8 millioner aksjer i Norwegian Property til 9,55 kroner per aksje, altså fem øre mer per aksje enn det Famaday Trading vil betale.Hagen-familiens investeringsselskap betalte dermed 122,24 millioner kroner for posten.Etter transaksjonen har Canica 72.008.232 aksjer i Norwegian Property, tilsvarende 13,13 prosent av aksjene. Canica-sjef Nils K. Selte er styremedlem i eiendomsselskapet.Finansavisen lyktes ikke med å komme i kontakt med Norwegian Property-ledelsen torsdag.Følg Hegnar.no på Facebook her!