Beinhard konkurranse mellom bankene om boliglåns­kundene presser norske boligpriser opp, skriver DN.Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi la i går frem ny statistikk, og denne viste som Hegnar.no skrev at
boligprisene steg 0,1 prosent- Dette var en overraskende sterk oppgang for julimåned, sier analysesjef Erica Blomgren i SEB til DN.Både Nordea, DNB og Handelsbanken melder om tøffere konkurranse om boliglånskundene.
på månedsbasis i juli.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,9 prosent på månedsbasis. Juli ble dermed den sjette måneden på rad med sesongkorrigert vekst.Boligprisene øker nå for syvende måned på rad. Økningen kan ifølge flere eksperter i stor grad tilskrives bankenesgunstige boligutlånsrenter.- Bankene kuttet i renten i vår, og Norges Bank har gitt signaler om mulig rentesenkning på høsten. Det vil stimulere flere til å ta opp boliglån, som dermed taler for at prisveksten vil fortsette, sier Blomgren.- Vi opplever økt etterspørsel og økt konkurranse om kundene. Tidligere har boligutlånsmarkedet vært preget av pakker med lik pris til alle. Nå går vi i retning av mer individuell prising. Det ligger i kortene at vi er opptatt av sterke kunderelasjoner over lang tid. Dermed må vi også være konkurransedyktige på rentenivå, sier John Sætre, leder av bankvirksomheten i Nordea Norge.