- Nå har vi kjøpere på absolutt alt av boliger

Boligmarkedet går inn i sin høysesong. En av Bergens fremste meglere trekker frem de heteste potetene.

Næringseiendom

- Det er fryktelig dyrt for en megler å dra på ferie, sier Kenneth Aadland til Hegnar.no.Den daglige lederen Kenneth Aadland i Proaktiv Eiendomsmegling i Bergen angrer ikke på at han utsatte årets ferie til langt ut i juli.Én million på 19 dager- En megler må skjønne markedet hun eller han er i. På de 19 dagene i juli solgte jeg alene for nærmere én million kroner i provisjoner, det samme som halvparten av meglerstanden selger for på et halvt år.- Dette er et tydelig tegn på at markedet ikke har vært helt borte, sier han.Tvert om beskriver Aadland årets juli-marked som særdeles godt, med en «positiv balanse i selgers favør».- Små sentrumsleiligheter og familieboliger nær store arbeidsplasser var spesielt populært. Disse vil i hus, eller iallfall sikre seg før skolestart, sier han.- Har kjøpere på absolutt altMange boliger kommer ut på markedet i august. Hvordan står det til med balansen nå?- Vi opplever et godt trykk, og har kjøpere på absolutt alt, svarer Proaktiv-megleren.- Overhenget er borte. Eiendommene som har vært ute lengst er solgt. Vi ser derfor ikke for oss noen massiv prisvekst, men en stabil høst med utflating i priser og større balanse mellom kjøpere og selgere, fortsetter han.- Vi skal heller ikke glemme at markedet er selektivt. Jeg snakker nesten daglig med 4-5 selgere hos andre meglerhus som sliter med å få solgt, sier megleren.- Ikke alle er i hus ennåHar alle studenter og familier kommet i hus?- Nei, det er nok litt for tidlig. Barnefamilier flytter som regel om sommeren, slik at de får med seg et helt skoleår. Og det samme gjelder jo studenter.- Vi tror derfor på et godt rykk og en markert positiv prisutvikling for disse boligene også nå i august, før vekstkurven flater ut i september, forklarer en av Bergens fremste meglere.- Veksten kommer alltid i bunnVeksten ser ifølge megleren ut til å være kanalisert gjennom alle nisjene i boligmarkedet.- Veksten kommer alltid i bunnen, i etablerernisjen. Det er der lånebehovet er høyest. Det er tungt å komme seg inn, og mange får støtte av mor og far til å komme seg inn i markedet.- Det er de 200.000 kronene ekstra som legges inn der som kommer igjen i nisjene oppover, i større leiligheter, rekkehus og eneboliger. Det er den akkumulerte kapitalen i gevinst som ofte driver prisene opp fra de rimeligste enhetene og opp i toppnisjen, sier Aadland.- Kapitalbyggingen er fullført Han viser til det i Bergen nå bygges mange store boenheter for 60 pluss-markedet.- Det beviser at veksten har vært gjennom alle nisjene, og at oppbyggingen av kapital er fullført, avslutter Proaktiv-toppen overfor Hegnar.no.Følg Hegnar.no på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi