Oljefondet kjøper litt mer av London

Norges Bank Investment Management utvider sin eiendomsportefølje i London.

Yngve Slyngstad Foto: Finansavisen
Næringseiendom

Norges Bank Investment Management (NBIM) har kjøpt 57,8 prosent av Pollen Estate, en eiendom på 67.800 kvadratmeter i Londons West End-område, for 343 millioner pund (tilsvarende rundt 3,6 milliarder kroner).Det går frem av melding NBIM sendte ut i går, søndag.Pollen Estate består av totalt 43 bygg og befinner seg hovedsakelig mellom Regent Street og Bond Street. Rundt halve porteføljen består av kontorer, mens resten består av varehandel.Oppgitt kjøpssum er netto av fondets andel på 36,1 millioner pund i eksisterende gjeld. Selgere er Church Commissioners for England. De øvrige eierne foruten oljefondet og The Crown Estate (6,4 prosent), er Greenwich-sykehuset (10 prosent) og medlemmer av Pollen-familien (25,8 prosent).Les mer her.Følg Hegnar.no på Facebook her!