Rike russere punger ut i Spania

Utlendinger betalte i snitt 381.000 euro for ferieboligdrømmen i Spania i fjor. Rike russere har kommet på banen og trekker nivået kraftig opp.

Næringseiendom

Spania er en superpopulær ferie(bolig)destinasjon blant utlendinger. Og det er ikke bare norske pensjonister som har oppdaget mulighetene. Eiendomsportalen Fotocasa.es – som tilsvarer norske Finn.no – slapp tidligere i sommer statistikk som viser at utlendingene punger ut høye summer for Spania-drømmene, skriver Finansavisen.I snitt betalte de hele 381.000 euro (cirka 3,2 millioner norske kroner) for sin spanske feriebolig i fjor, og det er én nasjonalitet som trekker tallet såpass høyt opp – russere.Rike russere er ifølge Fotocasa hovedsakelig ute etter luksusobjekter, og de betaler i snitt cirka 680.000 euro (cirka 5,6 millioner norske kroner). Boligene deres ligger som oftest i Alicante-provinsen og har en snittstørrelse på romslige 462 kvadratmeter.Norske Sondre Nygaard er partner i ferieboligformidleren Solmegleren. Han har vært bosatt i Spania siden 2007, tar med norske interessenter på visning langs store deler av kysten og er ikke overrasket over at russerne topper statistikken.- Det synes jeg er helt naturlig. De russerne som først trekker ut av landet, har jo gjerne mye penger å rutte med, sier Nygaard til Finansavisen.Han har selv hatt å gjøre med russiske boligkjøpere i Spania. De har imidlertid hatt vel så stor tilknytning til Norge.- Jeg har solgt to-tre eiendommer i Spania til russiske kunder, nærmere bestemt til russiske innvandrere til Norge. Etter mange år i Norge, gjør de som nordmenn flest – nemlig handler feriebolig i Spania, humrer megleren.De fleste norske kjøperne opererer imidlertid i en betydelig lavere prisklasse.- Den jevne nordmann befinner seg på helt andre prisnivåer enn russerne. 70 prosent av våre kunder sier de skal bruke mellom én og halvannen million på feriebolig, og det normale er en leilighet på cirka 80 kvadratmeter, sier han til Finansavisen.Les hele saken i mandagens utgave av Finansavisen!