Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi la i dag frem ny statistikk, og denne viste at
boligprisene steg 0,1 prosent- Vitner om sterkt marked- Tallene vitner om et sterkt boligmarked, selv om aktiviteten som vanlig har vært lav i feriemåneden, fortsetter han.Rekkehus stiger mestOslo topper med snittprisen 48.520 kroner per kvadratmeter. Telemark utenom byene (Skien og Porsgrunn) ligger på bunn, med 15.168 kroner meteren.Salget raskest i BergenBergen var det raskeste juli-markedet med 23 dager. Tromsø, Oslo og Trondheim fulgte nærmest med 31, 32 og 33 dager.I andre enden finner vi Agder-fylkene. I Aust-Agder var formidlingstiden hele 112 dager, 40 dager flere enn i juni og 38 dager flere enn i juli i fjor.Sterkest i nord, svakest i vestBoligprisene har over lengre tid steget vesentlig mer i Tromsø enn i resten av landet, og byen har nå en 12-månedersvekst på hele 12,3 prosent. Følg Hegnar.no på Facebook her!
på månedsbasis i juli.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,9 prosent på månedsbasis.DNB Markets forventet at boligprisene skulle stige 0,3 prosent sesongjustert i juli.Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn på samme tidspunkt i fjor. Flate priser ut året gir en årsvekst i prisene på 1,4 prosent i 2014.- Prisoppgangen var uventet, da boligprisene normalt går ned i juli. Dette er sjette måned på rad med sesongkorrigert vekst, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, i en kommentar.Totalt ble 4.268 bruktboliger solgt i juli, omtrent som i samme måned i fjor. Så langt i år er salget oppe i 48.978 bruktboliger, 1,8 prosent flere enn på samme tidspunkt i fjor.Ved utgangen av juli var 10.697 boliger til salgs på Finn.no, 7,7 prosent flere enn de 9.932 som lå ute i juli i fjor.- Aktiviteten i juli har vært normal sammenlignet med tidligere år. Juli er, sammen med desember, den måneden i året med lavest antall solgte boliger, sier Dreyer.Regionmessig finner vi store forskjeller.Prisene på eneboliger har steget 2,9 prosent det siste året.Delte boliger - rekkehus og halvparter av tomannsboliger - er opp 3,5 prosent.Leiligheter har steget 2,2 prosent i pris.Borettslagsleiligheter har klatret mer enn selveiere — 2,4 vs. 2,0 prosent.Gjennomsnittlig formidlingstid - det vil si tiden fra første gang en bolig ble annonsert for salg på Finn.no til den registreres som solgt - var 50 dager i juli.Det var 17 dager flere enn i juni, og ti dager flere enn i juli i fjor.- Vi forventet at omløpshastigheten ville stige i juli fordi få boliger legges ut for salg i denne måneden. Det som har blitt solgt i løpet av juli, er hovedsaklig boliger som ble annonsert før ferien, sier Dreyer.I Bergen steg formidlingstiden syv dager fra juni, og to dager fra juli i fjor. I Tromsø steg formidlingstiden med ni dager fra juni, mens den falt med tre dager fra juli i fjor. I Oslo steg formidlingstiden åtte dager fra juni, og fire dager fra juli i fjor. I Vest-Agder utenom Kristiansand kom formidlingstiden inn på 96 dager, 33 dager flere enn i juni og 18 dager flere enn i juli i fjor.Tromsø viser fortsatt den største boligprisveksten blant de store byene,med 0,9 prosent i juli. Oslo og Bergen kom nærmest med prisoppganger på hhv. 0,5 og 0,4 prosent. Nærmest blant de store byene kommer Bergen, med 4,7 prosent vekst de siste 12 månedene.I Trondheim har prisveksten vært på 2,2 prosent det siste året, mens den i Oslo har vært på marginale 0,4 prosent.Til sammenligning har både Stavanger og Kristiansand en negativ 12-månedersvekst på hhv. 1,4 og 0,8 prosent. Aller svakest de siste 12 månedene har vært Sandnes, med en prisnedgang på 2,5 prosent.