Svak aktivitet og dystre utsikter på nyboligmarkedet

Veksten i antall nye boliger går tregere og tregere, viser nye tall fra Boligprodusentenes Forening. De siste tolv månedene er det blitt igangsatt 26 prosent færre nyboliger.

Leiligheter i Oslo. Foto: Gard Setsaas/Finansavisen
Næringseiendom

Foreningen trøster seg med en svakt økende trend i salget av nyboliger i juni, noe som kan bebude en styrket vekst i boligbyggingen på lengre sikt. Men så langt er tallene som ble presentert på en pressekonferanse i Oslo onsdag, dystre og varsler først og fremst at det også i nær framtid vil være laber aktivitet blant boligbyggerne:* Boligsalget i første halvår er 20 prosent lavere enn i samme periode i 2013.* Igangsetting i første halvår er på 18 prosent lavere enn første halvår i fjor.* Alle byggtyper har en tilbakegang mot fjoråret både i salg og igangsetting.* De fleste fylker opplever en nedgang både i salg og igangsetting, mens Oslo og Akershus rammes desidert kraftigst av nedgangen i igangsetting.– Vi ser at det fortsatt kommer til å bli dårlig igangsetting, i og med at vi har hatt så dårlig salg det siste året. Folk må være villige til å kjøpe bolig på prospekt, noe som har vist seg å være vanskelig å få til, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. (©NTB)