Bygger ut for 14 milliarder

Verdien på prosjektene eiendomsinvestor Erik Bøhler er involvert i, har økt med 9,3 milliarder på fire år. 2013 ble et hvileår for selskapet.

Næringseiendom

- Et jevnt og greit år, konkluderer eiendomsutvikler Erik Bøhler om fjorårets resultater.Gjennom selskapene Macama, Bøhler Invest, Scandinavian Development og Constructive Development utvikler han eiendom og bygger boliger.I fjor ga dette ifølge Finansavisen et samlet overskudd på 40,6 millioner kroner, en nedgang på 17 millioner kroner fra året.- Ingen ekstragevinster- Dette vil variere fra år til år. I 2013 var det ingen ekstragevinster. Vi kommer til å realisere en del prosjekter de neste årene, slik at fra 2016 og utover burde kunne gi gode resultater for gruppen, utdyper han til avisen.Bøhler har siden han bygget seg opp på 80- og 90-tallet, vært en av Oslo-områdets mest aktive eiendomsutviklere.Han var blant investorene som tjente stort på Fornebu-utbyggingen. I tillegg har han stått bak store prosjekter som Ringnes Park og Idun Fabrikker på Sandaker i Oslo sentrum, skriver Finansavisen.Opp 9,3 milliarderIfølge Bøhlers beregninger har han pr. dags dato eiendomsprosjekter for 14 milliarder kroner under regulering. Det er 9,3 milliarder kroner mer enn for bare fire år siden.Macama har en eierandel på 20 prosent i de fleste større prosjektene, og i tidshorisonten er rundt 10-15 år.- Prosjektet på Gullhaug i Lier drar voldsomt. Antall boliger er i størrelsesorden som Fornebu, sier han til Finansavisen, før han legger til:- Det blir sikkert flere aktører etter hvert, og da justeres summen på 14 milliarder ned. Men akkurat i dag er dette riktig anslag.Les hele saken i lørdagens utgave av Finansavisen!