Luksuspalass til salgs - forlanger 75 millioner

Lillian Olsson kjøpte general Jack Ræders villa i Holmenkollen for 15 millioner i 2012, lånte til pipa og igangsatte en storstilt oppussing. Nå vil hun selge for 75 millioner.

Næringseiendom

Luksusmegler Øyvind Olstad er i markedet for å selge et gigantisk palass i Holmenkollåsen, Lillian Olssons villa i Holmenkollveien 109. Boligen ligger ikke på Finn, men på Olstads hjemmeside hos Regent Christies International Real Estate, skriver Finansavisen.Etter det Finansavisen kjenner til skal flere konkurrerende meglere ha antydet at eiendommen skal ha hatt en verdi på 30–40 millioner kroner. Disse skal imidlertid ikke ha nådd opp i kampen om oppdraget etter at Olstad ønsket å selge eiendommen for det dobbelte – hele 75 millioner.- Huset er helt strøkent og står ikke noe tilbake for eiendommen som nylig gikk for 75 millioner kroner. Jeg er ikke den eneste som mener det. Dette er en stor klassisk villa med meget bra beliggenhet. Mange sier at Holmenkollen er ut, men når eiendommer går for 75 millioner, er det bevis på at det ikke er det, sier Øyvind Olstad til Finansavisen.Boligen er på 650 kvadratmeter med fire meter takhøyde og åtte meter takhøyde i hallen. Av spesielle detaljer nevner Olstad Kong Olavs gamle spisestue, gamle lysekroner og peiser i perfekt stand samt vannbåren varme og topp kjøkken i tillegg til det som hevdes å være Oslos beste utsikt.- Eiendommen kan fort gå for 100 millioner kroner om noen år. Det er 200 milliardærer i Norge, og det blir ikke færre, sier Olstad til Finansavisen.Olsson luftet eiendommen for salg allerede for ett til to år siden. Da til en prislapp på 18 millioner kroner uten at hun klarte å gjennomføre dette.Deretter startet hun en voldsom restaurering som åpenbart har vært lånefinansiert, skriver Finansavisen.Av pantedokumenter på eiendommen kan man lese at eiendommen først ble pantsatt for 30 millioner kroner til Bank2 samtidig med kjøpet.Les mer i fredagens utgave av Finansavisen!