Sjeføkonom provosert av snakket om eiendomsskatt

Mange sjeføkonomer synes statlig eiendomsskatt er en strålende idé. Ikke denne karen.

Eilif de Lange - Foto: Finansavisen, Are Haram
Næringseiendom

Ap-leder Jonas Gahr Støre åpner i sin nye bok for en statlig eiendomskatt.I Finansavisen fredag fikk han støtte fra en rekke av Norges ledende økonomer, med Swedbanks sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i spissen.Andreassen var gjest, og eiendomsskatten tema i gårsdagens Økonominyheter på HegnarTV. Se sendingen her.- Tryggheten i folks livSamme avis skriver tirsdag at sjeføkonom Petter Eilif De Lange i Sparebank 1 Midt-Norge lar seg provosere.- Jeg erkjenner selvsagt at boliger er mer fordelaktig beskattet enn finansielle aktiva hvor verdsettelsen ved ligningen er markedsverdi, et kriterium det etter min oppfatning ville være fullstendig absurd å legge til grunn for boligbeskatningen. - For folk flest, meg selv inkludert, er ikke bolig et finansielt aktivum, men et livslangt prosjekt som representerer tryggheten i folks liv og familiens hjem, sier De Lange. Kommunal tilhengerHan er ifølge avisen heller tilhenger av den eksisterende eiendomsskatten som enkelte kommuner opererer med.- Den bidrar til å finansiere deler av det for lokalbefolkningen er svært synlige og dokumentertbare kommunale tjenestetilbud i den enkelte kommune. - Dette vil ha mye større aksept og troverdighet i befolkningen enn en statlig eiendomsskatt i verdens rikeste land, sier De Lange til Finansavisen.Les hele saken i dagens avis.