Studentboliger i Bergen måtte bygges om

Det brygger opp til byggebråk i Bergen. Snart møtes partene i retten.

Næringseiendom

Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) saksøker Multiconsult og Norsk Betongindustri (Nobi) for 300 millioner kroner, skriver DN.Søksmålet kommer etter at hybelkomplekset Grønneviksøren, med 730 studentboliger, måtte bygges betydelig om etter en alvorlig konstruksjonsfeil i modulbyggene.Byggene var ifølge avisen ferdigstilt i august i fjor, to år forsinket. Opprinnelig prislapp var 450 millioner, men til slutt havnet den på 650 millioner kroner.- Kunne ha veltetSiB mener byggene ikke var tilstrekkelig stabile, at de rett og slett kunne velte, og at Multiconsult og Nobi har solidaransvar for 208 millioner kroner av erstatningskravet.Multiconsult saksøkes også for andre feil, men avviser å ha gjort feilprosjektering, og har samtidig tatt ut motsøksmål mot SiB med krav om betaling for prosjektering under utbedringen, skriver DN.Nobi erkjenner feil, men stiller seg uforstående til beløpet, og har kommet med 11 millioner i motkrav.- SiB kan takke seg selv Bransjeforeningen for bygg- og anleggs­entreprenører, EBA Vestenfjelske, mener ifølge avisen at SiB har seg selv å takke.Foreningen reagerte på at SiB ga en totalentreprise på flere hundre millioner kroner til en modulbygger med lav omsetning — Faktor Industrier. Total­entreprenørens morselskap gikk konkurs høsten 2011, hvorpå SiB ifølge DN overtok selskapets rettigheter.Følg Hegnar.no på Facebook her!