Avlyser vårens boligrush

Megleroppdragene uteble før påske, som betyr mindre tilbud og prispress, spår Anders Langtind.

Anders Langtind. Foto: Gard Setsaas/Finansavisen.
Næringseiendom

(Finansavisen): Det er litt bekymringsverdig at vi ikke har hatt en større ordreinngang enn det vi har. Jeg tror ikke vi får det store påskerushet, sier boligmegler Anders Langtind i Privatmegleren Ullevål til Finansavisen.Han spår nå et kraftig prispress i boligmarkedet, siden lageret av boliger som skal ut i markedet ikke var så stort som det normalt sett er før påske.– Det blir mindre å velge i for kjøperne, og siden det gjerne er slik at den boligen én vil ha vil alle andre ha også, får det følger for prisene. - Ikke det sedvanlige rushetIfølge Finansavisen sier boligmeglerne gjerne at prisutviklingen for mars og april må sees under ett, siden påsken påvirker utbudet av boliger i stor grad. En vårfrisk annonse er antatt å lokke flere kjøpere, som Langtind eksemplifiserer:– Det er jo gjerne slik at noen kjøpere venter på at spireaen blir grønn før de velger å annonsere.Men ifølge ham var oppdragsmengden før påske ikke preget av det sedvanlige rushet, noe han også har fått bekreftet av kolleger i andre meglerfirmaer.Prispress- Dermed kan vi få et ganske kraftig prispress over påske, sier Langtind til Finansavisen. Langtind viser til «kjøttvekta» i markedet – et fundamentalt underskudd av boliger – samt faktorer som relativt lav arbeidsledighet, absolutt lav rente og for lite nyboligbygging som faktorer som vil bidra til presset.– Vi får ikke demmet opp for dette trykket før det bygges ekstremt mye mer, og regner man med offentlig saksbehandling og salgs- og byggetid for boligutviklerne betyr det at vi vil ha prispress i minst halvannet år til, sier eiendomsmegleren til Finansavisen.

Nyheter
Næringseiendom