Boligprisene fortsetter oppturen

De norske boligprisene fortsetter oppturen.

Næringseiendom

Boligprisene i Norge steg 0,1 prosent i mars, viser sesongjusterte tall fra Eiendom Norge. Ujustert var prisene opp 0,7 prosent fra februar.Det siste året er prisene opp 7,9 prosent og så langt i 2015 er prisene opp 5,7 prosent. Dersom ikke boligprisene endrer seg resten av året tilsier det en vekst i 2015 på 6,4 prosent.Mars-oppgangen var den 15. måneden på rad med prisoppgang, men mars var også 3. måned på rad med nedgang i veksttakten, noe man blant annet ser på utviklingen i Tromsø.I Tromsø har boligprisene steget 15 prosent det siste året, noe som er ned fra 16,6 prosent i forrige måned.Det siste året har boligprisene i mars likevel steget med 11,1 prosent i Oslo (11,0), mens oppgangen i Bergen har vært på 10,1 prosent (10,7). I Trondheim har boligprisene steget 7,5 prosent (8,4) og i Kristiansand 6,9 prosent (7,5).

I Stavanger steg boligprisene med 1,5 prosent (2,9) de siste 12 månedene, men i mars falt de 0,3 prosent. De siste 10 årene er Stavanger likevel den byen der boligprisene har steget mest - med hele 122 prosent. Liggetiden for boligannonser på Finn.no var 34 dager i mars, mot 40 dager samme måned året før.Det ble solgt 8.658 boliger i mars, noe som er 18,7 prosent høyere enn samme måned året før - og ny rekord for mars. Så langt i år er det solgt 21.809 boliger, noe som også er ny rekord.Hele boligprisstatistikken for mars her
 Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viste i påskeuken at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 0,4 prosent i mars sammenlignet med februar 2015.I løpet av de siste 12 månedene har Garanti-prisene steget med 8,4 prosent.Prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo steg med 2,7 prosent i mars og har steget med 18,5 prosent de siste 12 månedene.

Nyheter
Næringseiendom