- Boligprisene i Oslo vil fortsette å stige

Boligprodusentenes Forening mener det årlig bygges flere tusen boliger for lite i hovedstaden.

Per Jæger. Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

Boligprodusentenes Forening mener det bygges minst 3600 boliger for lite hvert år i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.- Prisene i Oslo vil fortsette å stige. For å dempe prisveksten i et slikt marked, må det egentlig helt drastiske ting til, sier adm. direktør Per Jæger, som mener lav rente og forventninger om enda lavere rente betyr mye for prisutviklingen.- Men det kommer for lite boliger inn i markedet, og det er en vesentlig faktor for prisstigningen, sier Jæger til avisen.Han mener de største problemene er for tregt reguleringsarbeid, samt at områdene som klargjøres for bolig i Oslo er for store og for få.- Selv om du legger ut et stort område for salg, klarer du bare å selge 200 boliger der årlig. Alle som er på nyboligjakt vil ikke nødvendigvis bo på Ensjø. Vi må få til bygging på mange steder samtidig i Oslo-området. Da får man tilstrekkelig forhåndssalg til å igangsette bygging av mange nok prosjekter til å øke boligforsyningen, sier Jæger.Byråd for byutvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen, tror ikke det er mulig å regne seg frem til antallet boliger det er behov for. Han påpeker at det heller ikke er en politisk oppgave å mene noe om hvor mange boliger om skal bygges, og at det er det etterspørselen og behovet som må avgjøre.

Nyheter
Næringseiendom