Diplom-Is selger fabrikken

- Prisen er usedvanlig lav, men slik måtte det nesten bli, sier megler.

Publisert 19. mai 2015 kl. 14.38
Oppdatert 19. mai 2015 klokken 15.45
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 631 ord

- Siste innspurt før sommeren er i gang. Det blir kaos frem til St. Hans, så nå gjelder det å ri bølgen. Vi har veldig mye å gjøre - heldigvis, sier næringsmegler Lars Tveit i Eiendomsmegler 1 Vestfold til Hegnar.no.Blant objektene han jobber med er det gamle produksjonsanlegget Diplom-Is har lagt ut for salg i Brevik ved innseilingen til Porsgrunn.- Dette er ingen «melk og brød-eiendom». Den er helt spesiell og uten sidestykke. Jeg har aldri vært borti denne typen eiendommer før, fortsetter Tveit.Over 11 mål eiendomDa tenker han først og fremst på det ca. 6.700 kvadratmeter (bruttoareal, journ. anm) store fjellanlegget som følger med. Dette var tidligere en kalkgruve, og har av selger i hovedsak blitt brukt som fryselager - i tillegg til kantine og garderober.Produksjonslokalene og kontorene teller ca. 4.615 kvadratmeter over fire etasjer, slik at vi snakker om en eiendomsmasse på ca. 11.315 kvadratmeter.Kontordelen ligger i et tilbygg fra tidlig 90-tall, og ble modernisert og påkostet innvendig i 2007. Anlegget, som er omgitt av 4,8 mål tomt, ble opprinnelig oppført i 1969.Artikkelen fortsetter under bildet.

Prislappen: 15 millionerFryselager eller serverpark?Artikkelen fortsetter under bildet.
Kan bygge på mot sjøenVisninger i neste ukeArtikkelen fortsetter under bildet.
- Enkel adkomst til E18Alle bilder er gjengitt med tillatelse fra megler.

 Alt dette har Tveit priset til 15 millioner kroner, tilsvarende drøye 1.300 kroner kvadratmeter.- En så unik eiendom er vanskelig å prise. Vi kan jo ikke ta hensyn til den tekniske verdien, som i teorien er skyhøy. Da blir det til at vi priser ned mot lav lagerpris for det som er inne i fjellanlegget.- Her kan vi ikke gjøre de store kontantstrømanalysene, men må heller fokusere på bruksmulighetene som finnes for en ny aktør, og sånn sett har vi lagt oss lavt, forklarer Tveit, som mener vi her snakker om en av de billigste næringseiendommene i Norge.Hva slags bruksmuligheter snakker vi om da?- Vi har selvfølgelig noen interessenter innen næringsmiddel. Det er dette lokalene er godkjent for, og de står fullrigget og klare. Øvrige interessenter virker å se nesten separat på fjellarealene - og her har vi sett ulike kreative løsninger, svarer megleren.Han trekker for eksempel frem serverparker som en annen bruksmulighet for fjellanlegget.- Det krever store investeringer for å gjøre ting inne i et fjellmassiv, men her er alt gravd ut og tilrettelagt, sier Tveit. Eiendommen med adresse Strømtangvegen 38 har videre et utviklingspotensial på sjøsiden.- Tilbygget (kontordelen) ble ved oppføringen på 90-tallet dimensjonert for senere påbygging i høyden til samme gesimsnivå - på høyde med resten av produksjonsanlegget, forklarer megleren.- Dagens eier var litt fremoverlent, og fikk godkjennelse til å bygge i to trinn. En evt. ny eier må sikkert ta en ny runde med kommunen om han vil realisere det andre trinnet, føyer Tveit til.Hvorfor selger Diplom-Is?- De har vokst ut av lokalene sine, og bygd et nytt og større anlegg. Driften har vært veldig suksessfull i alle år siden iskremproduksjonen startet her i 1969/70, svarer megleren.Han forteller om god respons fra «mange ulike typer interessenter» siden annonsen ble lagt ut på Finn.no tirsdag i forrige uke.- Flere hundre har vært inne og kikket på annonsen så langt. Vi har en håndfull interessenter som skiller seg ut, og regner med å begynne med visninger en gang i neste uke, sier Tveit. Hvordan vurderer interessentene beliggenheten?- Brevik-siden av fjorden har mye næringsvirksomhet, og adkomsten inn mot E18 er enkel. Samtidig er det tilgang til eiendommen fra både nord og syd, noe som gjør det mulig å dele opp eiendommen i ulike bruksområder, sier Tveit.Ifølge megleren skjer det for tiden også mye på reguleringsfronten rundt det gamle Diplom-Is-anlegget. - Blant annet pågår reguleringsprosesser på begge sider til ulike formål innen bolig, avslutter Tveit overfor Hegnar.no.