Fredag skrev vi at
Øgreid Eiendom har solgt Scandic Stavanger City for 350 millioner kroner- 460 mill. var for to byggMeglerhuset ønsker å presisere at den refererte rabatten på 110 millioner kroner er feil.- Øgreid Eiendom vurderte i utgangspunktet salg av to naboliggende eiendommer; et hotellbygg og en kontoreiendom. Disse eiendommene ble markedsført samlet, sier Knut Berget.- Ikke bare mørke skyer
, og viste til et oppslag i Eiendomsmagasinet.Kjøperne er Realforum og Bergen Næringseiendom (65 prosent), og Ottersland-familien fra Sørlandet (35 prosent).- Hotellet hadde vært i markedet en stund, og prisen de ville ha var på rundt 460 millioner kroner. Vi fikk det for 350 millioner. Det er en rabatt som er grei å ta med seg, hadde magasinet sitert Geir Hove på.Hove står bak Realforum, og eier Bergen Næringseiendom sammen med Ivar Gjærum og Trond Toppe.Hegnar.no har i etterkant vært i kontakt med Akershus Eiendom, som representerte Øgreid Eiendom ved salget av hotellet. Ifølge rådgiveren i Akershus Eiendom gjelder den faktiske transaksjonen kjøp av Scandic-hotellet alene, mens kontorbygget fortsatt er eiet av Øgreid Eiendom.- Det blir derfor misvisende å sammenligne den gjennomførte transaksjonen med en prisforventning på 460 millioner, da det er tydelig at sistnevnte viser til et verdianslag på eiendommene samlet, fortsetter han. - Om noe, er denne transaksjonen et tegn på at det ikke er bare er mørke skyer i Stavanger - og at gode produkter fortsatt oppnår skarpe priser, avslutter Berget.