Boligprisene har nådd toppen, mener eiendomssjef

Boligprisene i Norge steg med 1,2 prosent fra første til andre kvartal i 2015. Veksttakten vi har sett til nå, kan ikke opprettholdes, tror sjefen i Eiendom Norge.

Christian V. Dreyer - Foto: Scanpix

- Det meste er nok tatt ut for i år. Vi regner med å se en økning i Oslo-regionen, og tilsvarende nedgang i Rogaland. På landsbasis mener vi prisene kommer til å bevege seg relativt flatt resten av året, sier sjef i Eiendom Norge, Christian Dreyer, til Finansavisen.På ett år har boligprisene steget med 6,6 prosent, og med unntak av Agder og Rogaland steg prisene i alle landets regioner.Administrerende direktør i DNB Eiendom, Terje Halvorsen, mener at det ikke blir en snarlig bedring i Agder og Rogaland.- Stavanger-området kommer til å falle videre, vi har bare sett begynnelsen. I dag er veldig mange boliger til salgs der. Så langt har ikke selgerne vært villig til å senke prisene, sier han til avisen. (©NTB)