- Boligprisene har steget langt mer enn ventet

Den første prisstatistikken for juli viser dyrere boliger. - Prisoppgangen i juli er sterkere i år enn i fjor.

Næringseiendom

Statistikk fra GARANTI Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 1,6 prosent i juli.Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i juli 2015 på 32.511 kroner, mens det tilsvarende tallet i juni 2015 var på 32.013 kroner.I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 11,5 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 29.167 kroner.- Prisoppgangen i juli er sterkere i år enn i fjor. Prisene har steget med over elleve prosent så langt i år, noe som er langt over forventning. Det er likevel lite som tyder på at prisene skal synke i det som gjenstår av året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling i en melding.Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden. I juli 2015 er det i snitt 4,2 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 0,7 bud fra juni 2015, og en nedgang på 0,4 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 2,1 i juli 2015. Dette er like mange budgivere som forrige måned, og en oppgang på 0,2 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Nyheter
Næringseiendom