Boligprisene stiger friskt - men langt fra overalt

Boligprisene pekte oppover i 2. kvartal. Men noen regioner så rødt.

Sesongjusterte tall fra SSB viser mandag at norske boligpriser steg 1,2 prosent fra 1. kvartal til 2. kvartal i år.Boligprisindeksen viser at blokkleiligheter steg 1,4 prosent i perioden, mens eneboliger klatret 0,9 prosent.Regionmessig steg prisene mest i Trøndelag utenom Trondheim - 3,4 prosent, mens oppgangen i Bergen var 2,9 prosent.I Stavanger falt prisene 2,1 prosent, mens de i Agder trakk ned 0,4 prosent.Friskt i Oslo og Bergen Sammenlignet med samme tidspunkt i fjor, er boligprisene nå 6,6 prosent høyere.Også på årsbasis viser Bergen vei, med en vekst på 10,1 prosent.Eneboliger trakk opp snittet i vestlandshovedstaden med hele 11,3 prosent oppgang, mens blokkleiligheter og småhus steg hhv. 10,2 og 8,0 prosent.I Oslo og Bærum steg prisene 10 prosent jevnt.Blokkleiligheter i Oslo trakk mest opp ved å stige 12,7 prosent. Småhus og eneboliger klatret hhv. 8,3 og 6,2 prosent.Også her trekker Stavanger ned, det vil si med 3,7 prosent prisfall. I Agder og Rogaland utenom Stavanger steg prisene beskjedne 0,5 prosent.Les mer her.