Mange halvtomme bygg i Kristiansand

- Vi har ikke sett maken til ledighet, sier næringsmegler.

Kristiansand Havn. Foto: Kjell Inge Søreide/Mediepartner.

Næringsmegleren Sædberg og Hodne begynte å telle ledige lokaler i Kristiansand i 2010. Den gang sto ca. 27.000 kvadratmeter ledige. Nå har tallet økt til 80.000 kvadratmeter, melder Estate Nyheter.- Vi har aldri målt en lignende ledighet i Kristiansand, sier daglig leder Stian L. Ordahl. Ifølge nettstedet har han ikke et tall for antall kvadratmeter næringsareal i byen, og kan derfor ikke si hvor mange prosent som er ledig.- Men tendensen er viktigst. Den har altså vært økende, men har holdt seg stabil det siste året, sier Ordahl. OljeprisspøkelsetNå dreier spenningen seg rundt følgene av varslede oppsigelser i regionens olje- og gassrelaterte selskaper. - Vi er forberedt på det verste, men håper på det beste. Vi har, som en direkte følge av oljeprisspøkelset, fått inn flere fremleieoppdrag som samlet utgjør 3-5.000 kvadratmeter, sier Ordahl til Estate Nyheter. En viktig forklaring på ledighetsøkningen siden 2010 er ifølge megleren at mange nye bygg har kommet til.