Perfekt timing for boligkupp i Hellas

Krisen i Hellas gir muligheter for røverkjøp, ifølge tre eksperter.

- Ser man på historien, har økonomiske kriser skapt mange av de aller beste investeringsmulighetene, konstaterer Alexander Opstad, som leder DNB Markets sin aksjegruppe, overfor Finansavisen.Han viser til Argentina, hvor børsen stupte 80 prosent i perioden 1998-2002, da landet misligholdt sin gjeld og gikk inn i en økonomisk depresjon.Deretter kom en periode med økonomisk stabilisering og en årlig snittavkastning på 35 prosent frem til i dag.Opstad ser for seg to mulige scenarier for Hellas.Enten blir det en politisk løsning med EU, eller så misligholder landet lånet som må innfris 20. juni - med det resultat at grekerne trolig forsvinner ut av eurosonen.- I det første scenarioet vil det være mest interessant å følge banksektoren, mens det i «grexit»-scenarioet vil være en svært uoversiktlig situasjon som det er vanskelig å spå mye om, hevder eksperten overfor Finansavisen.Perfekt tidspunktHva med å kjøpe en feriebolig i landet, som hver sommer er nordmenns nest mest populære feriemål?- Finanskrisen og den påfølgende usikkerheten gjorde at ferieboligmarkedet bråstoppet i 2008, opplyser eiendomsmegler Agnar Carlsen i Norsk Megling International overfor Finansavisen.- De greske boligprisene er i snitt ned 25–35 prosent fra toppen, men for ferieboliger - hvor etterspørselen først og fremst kommer fra utlandet - har nedturen vært mer begrenset, tilføyer en annen Hellas-ekspert, daglig leder Bjørn Tandberg i Christiania Forvaltning.- Likevel er det klart at man nå kan gjøre virkelig gode kjøp blant de mange flotte eiendommene som er til salgs i Hellas, erklærer Tandberg overfor Finansavisen.Carlsen er enig: Han anslår at dagens prisnivå er omtrent likt det man hadde i 2007, og at dette er «et perfekt kjøpstidspunkt» for langsiktige investorer.Les mer i mandagens utgave av Finansavisen!