Totalrenovert Cannes-slott priset til en halv milliard

- Her blir du kongen av Rivieraen, sier megler Christopher Onsrud til Hegnar.no.

Cannes Californie

Den franske rivieraen har utvilsomt mange spektakulære eiendommer å by på.Prisene er også spektakulære. Åtte av de ti dyreste objektene på Finn.no er å finne langs denne kyststripen.Objektet som topper listen ble faktisk lagt ut torsdag i forrige uke.Pris: En halv milliardDet dreier seg om intet mindre enn et slott fra 1800-tallet i hjertet av Cannes Californie. 1.200 kvadratmeter boareal omgitt av 8,5 mål park er priset til 57 millioner euro.Ifølge dagens kurser snakker vi om rundt 513 millioner norske kroner.- Veldig få slott på rivieraen er i privat eie, og det er svært sjelden sånne eiendommer kommer på markedet, sier megler Christopher Onsrud hos Christie's-partner Michael Zingraf Real Estate til Hegnar.no.- Utsikten er helt vanvittig, og strekker seg fra Esterel-fjellene til Cap d'Antibes, med Cannes og de to Lerins-øyene rett utenfor. Her blir du kongen på haugen, legger han til.Artikkelen fortsetter under bildet.

 Et sjeldent objekt selv i disse trakter, altså. Hvordan settes da prisen?- Godt spørsmål. I enkelte tilfeller setter selger bare prisen han vil ha, men det er også basert på den tilbakemeldingen vi gir. Det er viktig å finne en riktig pris som både selger og markedet reagerer positivt på. Men ettersom dette er et prosjekt som en utvikler står bak, tror jeg at selger er mer ivrig på å cashe inn, svarer Onsrud.- Prislappen ble opprinnelig satt til 62 millioner euro «off-market», og er altså senket med fem millioner euro, legger han til.Artikkelen fortsetter under bildet.
 Soverom på 80 kvm Boarealet på 1.200 kvadratmeter fordeler seg på fire nivåer, pluss en kjeller med hjemmekino og vinkjeller.En evt. kjøper kan glede seg over ni soverom, deriblant to såkalte master-soverom på 80 kvadratmeter og en suite bad og garderobe.Slottet byr på to kjøkken - ett med utgang til hagen og ett på bakkenivå, der du også finner stue, spisestue og et stort mottakelsesrom. Alle disse rommene munner ut i en stor terrasse med den nevnte utsikten.På sjøsiden omtaler prospektet også en baldakin som kan konverteres til et arbeidsrom.Den moderne villaen vi omtalte i vår, til omkring 300 millioner kroner, ligger for øvrig i nærmeste nabolag (og på 3. plass på topp 10-listen, journ. anm).Artikkelen fortsetter under bildet.
Ekstrem oppussingMegleren kan fortelle oss at slottet ble kjøpt i 2011 av en eiendomsutvikler, som har lagt enorme summer ned i oppussing etter at slottet har stått ubebodd i over 25 år.- Slottet er totalrenovert og løftet opp til den høyeste standard. Utvikleren har vært utrolig flink i valg av stil og materiell, fortsetter megleren.Hva slags summer som er lagt inn i oppussing får vi ikke vite, men at regningen er på mange millioner euro, er hevet over enhver tvil.- Da utvikler kjøpte, var tomten på 10 mål. Siden er en nedre del av eiendommen skilt ut for bygging av ni luksusleiligheter. To av disse er allerede solgt, sier Onsrud.Artikkelen fortsetter under bildet.
 Separate leiligheterLeilighetene har 2-4 rom og boareal på 150 til 400 kvadratmeter. Den billigste leiligheten ligger på rundt 2,6 millioner euro, mens den dyreste - en penthouse med 180 kvadratmeter takterrasse og svømmebasseng - ligger på rundt 14 millioner euro.- Også her er standard og utsikt på høyeste nivå. Vedlikeholdet er enkelt. Med lukket garasje, concierge og vakthold døgnet rundt har kjøperne her ingenting å bekymre seg for.- P-plasser er vanskelige å oppdrive i området, men her følger 2-4 av den med hver enhet, sier megleren.Artikkelen fortsetter under bildet.
 Vil leilighetsprosjektet på noen måte bli sjenerende for kjøperen av slottet?- Overhodet ikke. Leilighetene ligger helt separat, med egen inngang, og vil ikkes merkes i det hele tatt, sier Onsrud.- 1-2 norske kjøpereKjøpergruppen i dette tilfellet er ytterst eksklusiv. Er kjøperen å finne på Finn.no/i Norge?- For leilighetene, ja. Det finnes nok noen i verden som har så mye penger at de bare skal ha dette slottet, men realistisk sett snakker vi kanskje om én eller to aktuelle norske kjøpere.- Men at vi har lagt eiendommen ut på Finn.no, er jo mer et markedsføringsgrep for å vise hva som er på markedet, fortsetter Onsrud.Artikkelen fortsetter under bildet.
 Blant aktuelle kjøpere i høye prisklasser er ifølge megleren kinesere, russere og aktører fra Midtøsten.Har dere fått henvendelser på slottet?- Vi har hatt litt interesse, dog ikke fra Norge. Men euroen er litt høy nå, så noen sitter nok på gjerdet og avventer. Egentlig er alt over ti millioner kroner ganske vanskelig å få solgt nå, så det er helt klart mulig å prute, avslutter Onsrud overfor Hegnar.no.Les mer om hvordan budrunder og boligsalg fungerer i Frankrike her.