Tror renten kan kuttes til minus 0,45 prosent

Strateg Erica Blomgren utelukker ikke at det kan skje i Sverige i september.

Den svenske konsumprisindeksen var 0,4 prosent lavere i juni enn i samme måned i fjor, det største årlige prisfallet siden mars i fjor. Lavere inflasjon enn ventet kan gjøre det nødvendig for den svenske sentralbanken å kutte renten enda mer, skriver Finansavisen onsdag.Det svenske inflasjonsmålet er på to prosent.- Inflasjonen kom inn marginalt lavere enn ventet. Vår prognose ligger på linje med Riksbankens i sommer, men markant lavere mot slutten av 2015 og inn i 2016. Vi tror de tvinges til ytterligere reduksjoner av inflasjonsprognosen fremover, sier Erica Blomgren, strateg ved SEB i Oslo, til Finansavisen.Det bratte oppsvinget i inflasjonen som sentralbanken venter er ikke sannsynlig, mener SEB.Riksbanken senket i begynnelsen av juli styringsrenten fra minus 0,25 til minus 0,35 prosent, og økte samtidig sine obligasjonskjøp (kvantitative lettelser, QE).- Fortsatt lave inflasjonsprognoser koblet med lavere inflasjonsforventninger kan få Riksbanken til å kutte renten ytterligere, sier Blomgren til Finansavisen.Hun anser det som tett på 50/50 om det blir nytt rentekutt eller ei, men heller til at Riksbanken senker styringsrenten til minus 0,45 prosent på ett av de neste to rentemøtene. Ifølge Finansavisen anser strategen septembermøtet som det mest sannsynlige.