Boligmeglerstudenter slåss om jobbene

Siden 2000 er det blitt tre ganger så mange eiendomsmeglere i Norge. Meglerhusene rennes nå ned av desperate studenter på jobbjakt, skriver Bergens Tidende.

Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

– Mange kaster bort tre år. Det er sannheten, sier Eivind Kalve, eiendomsmegler og partner i Eie Eiendomsmegling i Bergen til BT.Selv fullførte han studiene ved Handelshøyskolen BI i 2011. Da var det ti studenter som ble uteksaminert fra hans kull. I fjor tok BI opp 637 studenter.I tillegg finnes det eiendomsmeglerstudier ved fire andre høyskoler.– Det gir seg selv at det er langt tøffere nå. Mitt kull kunne velge og vrake i tilbud. De som kommer nå, er utrolig heldige om de får jobb som megler, sier han.Salgsdirektør Petter Kjenes i Ihus Eiendomsmegling mener også at det utdannes for mange meglere.– Akkurat nå ser det ut til at det uteksamineres flere enn markedet kan ta inn. Men som en appell til dem som skal inn i markedet: Husk, det er mye daukjøtt som ikke virker i bransjen, sier Kjenes.Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) opplyser at antall medlemmer har steget fra drøyt 950 ved årtusenskiftet til rundt 3.000 nå. I tillegg kommer advokater og jurister som også kan selge bolig. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv