Betaler mer for mindre tomt

Meglertopper mener det fortsatt er stor interesse for villaer, men det må være sentrumsnært og ikke ha for stor tomt.

Nils Nordvik - Foto: Finansavisen

Lettstelte og sentrumsnære villaer går fortsatt unna blant de bemidlede ifølge eiendomsmeglere, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg opplever at veldig mange vil bo sentrumsnært på Oslo vest og Bærum øst for å ha kort vei til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Det er fortsatt mange som vil bo midt i byen, men det spørs litt hvilken aldersgruppe objektet henvender seg mest til, sier eiendomsmegler i Privatmegleren Dyve & Partnere, Fredrik Dyve, til avisen.- Det er mange som vil ha hage og et epletre eller to, men ikke noe mer enn det, og helst en praktisk uteplass med direkte utgang fra oppholdsrom. Mange betaler gjerne for tomt, men nesten mer for en mindre og mer optimal tomt. Blir det for stort, blir det klønete å ta vare på, påpeker han.Eiendomsmegler i Nordvik & Partners, Nils Nordvik, er helt enig.- At folk fortsatt vil ha villaer, det er helt sikkert. Jeg har veldig mange forespørsler fra folk som vil ha townhouse eller villa i rekke på Frogner, Skillebekk, Madserud – alle de sentrumsnære stedene. Men kommer du med ti mål tomt og en sveitservilla langt ut i Bærum, så vet jo folk at dette her er noe som koster å vedlikeholde og drive, sier han til DN.