Investoren Christen Sveaas kjøpte en leilighet på rundt 500 kvadratmeter i Gimle terrasse 10, i et av Oslos desidert dyreste boligstrøk, i 1991. Den gjennomgikk en omfattende ombygging og rehabilitering etter kjøpet, og skal være en av Oslos mest eksklusive leiligheter, skriver Finansavisen.
Sveaas kjøpte også to seksjoner i nabogården Thomas Heftyes gate 34 i 1999, og to til i 2005 for til sammen 14,6 millioner kroner, viser tinglysninger i eiendomsregisteret. Dermed eier han fire av syv seksjoner i bygget, i ulike etasjer.Omfattende ombyggingI tillegg blir det full renovering av fjerde og femte etasje i Thomas Heftyes gate 34 med flytting av kjøkken, to i stedet for ett bad, og en omkalfatring av diverse rom, skriver Finansavisen.Verdt 160 millioner?- Vi sier ikke noe ut over at vi har sendt søknad, sier hun.Les mer i lørdagens utgave av Finansavisen!
Nå har han sendt inn søknad til Plan- og bygningsetaten, og fått godkjent bygging av en dør mellom leilighetene i toppetasjene i Thomas Heftyes gate og Gimle terrasse. De to i Thomas Heftyes gate er på til sammen rundt 450 kvadratmeter. I tillegg vil han åpne opp mellom fjerde og femte etasje i Thomas Heftyes gate og bygge en ny trapp. Dermed kan Sveaas, som bor alene, få nærmere 1.000 kvadratmeter å boltre seg på, skriver Finansavisen.I Kapitals ferske liste over Norges rikeste, er Sveaas oppført med en formue på 4,95 milliarder kroner.I søknaden fra SJ Arkitekter, som ble sendt 15. juli, kan man lese at Sveaas vil gjøre en del utvendige endringer, blant annet bygge ny balkong, samt endre og bytte ut takvinduer.Byantikvaren vendte tidlig i prosessen tommelen ned for både balkong og utvidede vinduer. Men så snudde de etter å ha fått tilsendt opprinnelige tegninger som arkitekt Christian Fürst tegnet da gården ble bygget i 1898.Lurer man på hva den ombygde leiligheten på nærmere 1.000 kvadratmeter kunne vært verdt om den hadde blitt lagt ut på markedet, har man en viss antagelse om man sammenligner med salget av en leilighet på 235 kvadratmeter i Thomas Heftyes gate 28. Denne ble solgt begynnelsen av september, og gikk for hele 38 millioner kroner, tilsvarende 161.000 kroner pr. kvadratmeter, skriver Finansavisen.Sveaas-leiligheten kan dermed prises til rundt 160 millioner kronerSivilarkitekt Janicke Jebsen Vinje i SJ Arkitekter ønsker ikke si noe om prosjektet.Finansavisen lyktes ikke å få noen kommentar fra Christen Sveaas i går.