- Folk kjøper bolig med hjertet

- De fleste kun skumleser boligprospektene, sier meglersjef.

Av 15.000 digitale boligsalgsprospekter som ble åpnet i en 3-månedersperiode, ble bare 3.500 registrert som lest.DN omtaler onsdag analysen som er gjort av Eie Eiendomsmegling.- Folk kjøper bolig med hjertet, ikke hjernen. Generelt ser det ut til at fleste kun skumleser boligprospektene, sier Eie-sjef Hedda K. Ulvness.Folk bruker i gjennomsnitt fem minutter på å lese et prospekt, og Ulvness skulle ifølge avisen gjerne sett at interessentene brukte betydelig mer tid på dokumentasjonen.Og: i de mest leste prospektene, ble egenerklæringen lest i kun halvparten av tilfellene. Det er her selger oppgir all informasjon om feil og mangler.- Da overser en evt. opplysninger som tilsier at det er behov for oppgradering. Dermed kan det komme uhyggelige overraskelser, sier Ulvness til DN.