Redervilla tvangssolgt for 18.000 kroner kvadratmeteren

Kjøperen av rederboligen "Villa Ringiåsen" har fått mye bolig for pengene.

Da Finansavisen skrev om tvangssalget den 28. juli var budet på 20,1 millioner kroner.- Budet på 20,1 millioner kroner er oversendt retten for stadfestelse etter at panthaver har sagt at de ønsker budet stadfestet, sa advokat Carsten Gunnarstorp i advokatfirmaet Brækhus Dege til avisen i slutten av juli.- Det første budet lød på 15 millioner, men dette ønsket ikke panthaver stadfestet. Så kom et nytt bud på 16 millioner som heller ikke ble ønsket stadfestet. Deretter kom et bud på 18 millioner som banken ønsket stadfestet, men da jeg orienterte de andre interessentene, ble det en budrunde som foreløpig har stoppet på 20,1 millioner, sa Gunnarstorp til Finansavisen da.I etterkant av det løp en innsigelsesperiode på to uker før retten kunne stadfeste budet. Den perioden gikk ut 3. august.Solgt for 21,1 mill.Etter fire år og tre salgsforsøk gikk "Villa Ringiåsen" i Bærum for 21,2 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på 18.000 kroner. 19 mål tomt følger med på kjøpet, skriver DN i dag.- Jeg må innrømme at jeg stusser litt når denne villaen går for 21,2 millioner kroner og du ser hva mange bruker 30–40 millioner kroner på andre steder, men sånn er markedet, sier advokat i Brækhus Dege, Carsten Gunnarstorp, som har stått for tvangssalget redervillaen til avisen.Hovedhuset er på cirka 1500 kvadratmeter, med primærrom på 1.285 kvadratmeter og har 13 soverom.I tillegg kommer egen portnerbolig på 95 kvadrat, samt en hage utsmykket med fontener og statuer av Joseph Grimeland, som også står bak utsmykningen av Oslo rådhus.Pomp og praktVillaen ble tegnet av Magnus Poulsson og ifølge Finansavisen bygget av skipsreder Klaveness da rederiet seilte på høyden midt på 1950-tallet.Tomten er på 19,1 mål og hagen består av store plener med kunst og skulpturer som vitner om fordums prakt.Det samme gjør 62 forskjellige tre- og steinsorter, marmor, eik og massevis av påkostede elementer.Betalte 10,36 mill. i 2004Det var ikke første gang eiendommen var på tvangssalg. Det skjedde ifølge Finansavisen også i 1990, da Per og Siegfrid Thorvik kjøpte eiendommen.Denne gangen var taksten på 25 millioner, men prisantydningen ble lagt på 20 millioner – på nivå med panthavers opprinnelige krav.Ifølge Finansavisen var det eiendomsutvikleren Stein Ødegård som eide boligen nå. Han betalte 10,36 millioner kroner for eiendommen i 2004, samtidig som han pantsatte den for 16,5 millioner.