Barberte leilighetsprisene - fortsatt står 86 usolgt

Krogsveen-meglerne Inge Mysen og Thomas Klovland ville gjennomføre nye priskutt da de tok over salget av leilighetene på Norefjell Resort, men Danske Bank satte foten ned.

Quality Spa & Resort Norefjell. Foto: Gard Setsaas / Finansavisen

- Det er et jevnt sig av interessenter, og vi holder visninger hver dag gjennom høstferien, forteller eiendomsmegler Inge Mysen i Krogsveen til Finansavisen på telefon fra Norefjell.Sammen med kollega Thomas Klovland har han tatt over salget av leilighetene på Norefjell Resort, etter at eiendomsmegleren som hadde ansvaret for det, Kjell Magne Solli, gikk fra Krogsveen til Nordvik & Partners i juni.Norefjell Resort eies ifølge Finansaivsen av Danske Bank, etter at banken i fjor overtok anlegget ved å konvertere 530 millioner fra gjeld til egenkapital. I kjølvannet av dette overtok Krogsveen arbeidet med å selge de usolgte leilighetene på anlegget. Krogsveen eies også av Danske Bank.Av totalt 284 var det 128 usolgte leiligheter da Kjell Magne Solli tok over tidligere i år. Han solgte 23 leiligheter før han gikk til Nordvik & Partners, og siden da har Mysen og Klovland solgt ytterligere 19 leiligheter. 18 av disse er solgt i september.Les også: Tidenes hotellfiasko - dansker overtar Norefjell- Totalt er det nå 86 usolgte leiligheter igjen, og flere av disse kan bli solgt i løpet av høstferien, forteller Mysen til Finansavisen.- Når tror du hele lageret vil være solgt unna?- Jeg har et toårsperspektiv på det.- Ikke gehør Leilighetene på Norefjell er bundet av tilbakeleieavtaler med hotellet, som drives som Quality Spa & Resort Norefjell. Dette innebærer blant annet redusert egenbruk. Personlige tilpasninger i leilighetene er ikke mulige, og man har begrensede muligheter for lagring av personlige eiendeler i leilighetene.Da Finansavisen sist omtalte status for salget på Norefjell i april i år, fortalte Kjell Magne Solli den gang at prisene på leilighetene var blitt kuttet med inntil 600.000 kroner, samt at det var gitt ytterligere kutt på mellom 50.000 og 200.000.- Har dere kuttet prisene ytterligere etter at dere tok over fra Kjell Magne Solli?- Både Thomas Klovland og jeg har gått gjennom prisene, og vi ønsket å tilpasse de ytterligere til markedet, men det fikk vi ikke gehør for hos oppdragsgiver Danske Bank. Den prislisten Kjell Magne utarbeidet står ved lag. Det har med profilen til prosjektet å gjøre, og respekten for de som har kjøpt tidligere, sier Mysen til Finansavisen.Danske Bank ønsker ikke å kommentere priskuttene som banken skal ha nektet.- Vi ønsker ikke å gå inn på detaljer i diskusjonen mellom oss og Krogsveen når det gjelder pris på leilighetene, til kommunikasjonssjef Stian Arnesen.Les mer i torsdagens utgave av Finansavisen!