- Beste hyttemarked på ti år

Hyttemarkedet er like bra som i 2005 og 2006, hevder Christopher Lejonberg i Nordvik & Partners.

Myrkdalen, fjellhytte, hyttegrend, høst, fjell, skiheis, alpin, hytter

- Vi tyvstartet litt i år, da en av kollegene mine droppet sommerferien. Markedet er bedre enn 2005 og 2006 nå, sier Christopher Lejonberg ved Nordvik & Partners Fjellhytter til Finansavisen.Jakt og høstferie markerer gjerne starten på fjellhyttesesongen, men hyttemeglerne kan nå fortelle om et transaksjonsmarked som har vært i gang siden sommeren, og som kan tyde på at fritidsboliger til fjells er på sitt heteste på nærmere ti år.Lejonberg & Co. har solgt 20–25 eiendommer siden august på Gaustablikk, og megleren tror markedet merker konsekvensen av rentekutt og at boligmarkedet har vært sterkt i lengre tid.- Men hytte er «nice to have», ikke «need to have». Med et sterkt boligmarked i fem år, kommer hyttemarkedet etter; folk har fått ordnet seg, og da kan man ta hytteinvesteringene, sier megleren til Finansavisen.Vanlige hytterLejonbergs kollega Jørgen Haraldseth ved Fjellhytter-kontoret, som drives fra Skøyen i Oslo, har stor tro på rentefaktoren:- Folk har begynt å tro på langsiktig lav rente. Dessuten er det blitt stuerent å refinansiere bolig, og å benytte seg av rammelån. Tidligere har folk vegret seg for å belåne boligen, sier han.De to forteller Finansavisen at hyttene som går er «vanlige hytter» til tre, fire, fem millioner kroner. Kommer man over 8 millioner kroner, er det lite å finne i fjellheimen, sier de to.Også på Geilo er det mye å gjøre for hyttemeglerne, forteller Christian Haatuft hos Eiendomsmegler 1 Geilo. Tidligere i uken solgte han fire hytter på én dag, hvor den siste budrunden ble avsluttet klokken ni på kvelden. Osloborgerne besøker stedet denne uken, mens neste uke er det bergenserne som gjør sitt inntog. Følgelig er Haatuft forberedt på at denne «overlappingshelgen» vil bli av det travle slaget.- Og med masse bergensere her blir det mye å gjøre og ihvertfall ikke stille, fleiper megleren overfor Finansavisen.Han mener markedet for hytter fra 2 til 6 millioner kroner er enklest å omsette, selv om det også er liv i markedet for de dyrere objektene.- Folk vil til fjells, mener Haatuft, som tror frykt for prisfall har holdt unna markedet frem til nå.Les mer i fredagens utgave av Finansavisen!