Boligkjøpere bekymrer seg for økonomien

Boligkjøperne er bekymret for økonomien, men de viktigste faktorene varierer mellom landsdelene.

Bekymringen for egen økonomi er størst blant boligkjøpere i Rogaland. I Oslo er man mest bekymret for andre budgivere, skriver DN.Boligprisene falt 0,9 prosent i september ifølge mandagens tall fra Eiendom Norge.Korrigert for sesong­variasjoner var boligprisene opp 0,1 prosent.- Boligkjøpere i Rogaland er mest bekymret for egen økonomi og den generelle økonomiske utviklingen i landet. Men i Oslo og Akershus synes folk at boligprisutviklingen og kampen mellom budgivere er det verste, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund til DN.I en fersk utgave av undersøkelsen Meglerinnsikt har 470 eiendomsmeglere over hele landet besvart spørsmålet: «Hvilke faktorer er det som stresser boligkjøpere mest?».- Oslo-markedet er fortsatt sterkt. Boligbyggingen møter ikke etterspørselen. I motsetning til i Rogaland, har ikke ledighetssmellen rammet her ennå, og det er nesten gratis å låne penger, påpeker Geving overfor DN.