Boligkjøperne har blitt mer kresne

Eiendomsmeglere mener nå at boligmarkedet i Oslo har roet seg noe.

Eiendomsmegler og partner Bjørnar Mikkelsen i Schala og Partners mener at skillet mellom høye og lave bud er blitt tydeligere den siste måneden, skriver Dagens Næringsliv.- Markedet nå er absolutt bra, men ganske delt. Noen boliger får veldig bra besøk og heftige budrunder, mens andre igjen opplever lite besøk og folk som prøver seg med lave bud, sier Mikkelsen til avisen.Han påpeker at det ikke bare er selgerne som har høye forventninger til prisen.- Kjøperne venter at boligen skal gå over prisantydning uansett, og har et mentalt regnestykke som strekker seg 200.000-500.000 kroner over prisantydning, forteller eiendomsmegleren.Også adm. direktør i DNB Eiendom, Terje Halvorsen, bekrefter at boligmarkedet i Oslo har roet seg noe.- Alt går ikke lenger etter første visning. Det er flere eiendommer på markedet og dermed flere konkurrenter i samme segmentet, som gjør at det er mer å velge mellom. Omsetningstiden ligger imidlertid på det samme som i august–17 dager, sier Halvorsen til DN.