Boligprisene falt i september

Etter kraftig prisøkning det siste året, sank OBOS-prisene med 1,5 prosent i september.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området kom inn på 49.684 kroner i september.Dette tilsvarer 1,5 prosent nedgang fra august, mens veksten siden september i fjor er på 12,6 prosent.Oppgangen på årsbasis er dermed kraftig ned fra i mars, da den var oppe i 18,5 prosent.Hittil i år har OBOS-prisene steget 8,7 prosent.- Det er naturlig at den kraftige prisveksten som har vært til nå i år, tar en liten pause - spesielt med tanke på den store oppmerksomheten rettet mot oljepriser og ringvirkninger i norsk økonomi. Men vi opplever fortsatt godt trykk både i nyboligmarkedet og bruktmarkedet, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i en kommentar.Opp på landsbasis På landsbasis endte den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger på 45.217 kroner i september - ned 1,4 prosent fra august.Siden september i fjor er oppgangen på landsbasis 9,9 prosent.I september ble det solgt 837 boliger i OBOS-tilknyttede borettslag, mot 739 i august i år og 875 boliger i september i fjor.Les mer her.