Eventyrlig hyttetun til salgs for 20 mill.

En times kjøretur fra Oslo, på Hakkim på Romeriksåsen, ligger den eventyrlige jakthytta til Ole-Jacob Libæk. Nå er hyttetunet til salgs.

Skipsmegler og tidligere ishockeypresident, Ole-Jacob Libæk (78), skal nå ifølge Romerikes Blad, selge jaktslottet sitt på Hakkim på Romerriksåsen.Privatmegleren Park har oppdraget og prisantydningen er 20 millioner kroner.Eiendomsmegler og partner Christian Falkenberg i Privatmegleren Park sier til Hegnar.no at han jobber med 4-5 konkrete interessenter og regner med å avholde individuelle visninger fortløpende fremover.- Det er vanskelig på slike eiendommer å si om det tar tre uker eller tre måneder å selge, men at det er en unik mulighet for rette vedkommende hersker det liten tvil om, sier han til Hegnar.no.Et eventyrTil Romerikes Blad sier Libæk at han har fått en nervesykdom i beina og dessverre ikke lenger kan bruke området. - Det er veldig trist og jeg selger med det tyngste hjertet i verden, sier han.Han forteller også at han har brukt store deler av sitt liv på å bygge opp eiendommen og at han har brukt mye tid på sykkel, ski, jakt og fiske i Romeriksåsen.- Det har vært mitt livs største eventyr, sier han til avisen.FriluftslivRomeriksåsen, mellom Nannestad og Hakadal, byr på rike muligheter for et variert friluftsliv sommer som vinter, med sykkelstier og rideveier om sommeren og et fantastisk løypenett om vinteren.Eiendommen til Libæk er på 4 mål og ligger ca 10 kilometer fra riksveien gjennom Hakadal, opp fra Aas Gård. Den består av flere gamle hus med et bruttoareal på tilsammen 458 kvadratmeter. Primærrom er oppgitt til 276 kvadratmeter.

Hovedbygningen er fra 1850 med tilbygg fra 1980. Annekset er fra Telemark bygget i 1852. Bygningen er flyttet til Hakkim for fullstendig ombygging og innredning i perioden 1980-88.Stabbur fra 1640Her står også et stabbur fra 1640 som ble flyttet fra Telemark og gjenreist på Hakkim på 1990-tallet. Hundehuset er fra 1850 og i tillegg kommer anneks med garasje, gildestove, dobbelgarasje og stall for fire hester. Innvendig er husene som tatt ut av et eventyr, med et fargespill som kan ta pusten fra en.Det er helårs bomvei med adkomst fra Aas Gård, Hakadal. Opp til Hakkim på ca. 460 meter er det ca 7 kilometer.Litt lenger inne på åsen ligger for øvrig det mer kjente «Jaktslottet Råsjøen», som ble bygget i 1913 av familien Fearnley på Aas Gård i Hakadal.Strøm og sentralfyringDet er innlagt strøm, og sentralfyring med radiatorer.Det fremgår også at prospektet at ved å kombinere parafintanker på 1.200 og 6.000 liter kan man holde hovedhuset og annekset oppvarmet fra høst til neste sommer.
Nåværende eier opplyser i prospektet at han har brukt ca. 20.000 kroner i året på oljefyring og ca. 7 000 kroner i året på parafin.Vann er fra egen brønn med pumpeanlegg, mens avløp går til egen septiktank, med skillekammer, lufting og spredergrøft.Flere bilder og mer om eiendommen