Kjenner seg ikke igjen i at boligsalget har falt

Aktiv-sjef Finn Magnus Rogne-Hansen lot seg overraske av dagens boligpriser.

boliger, oslo, tøyen, grønland

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi lagt frem tidligere mandag viste at boligprisene falt 0,9 prosent i september.Justert for sesongvariasjoner steg boligprisene 0,1 prosent.De siste 12 månedene er boligprisene opp 6,9 prosent. 12-månedersveksten falt dermed kraftig fra august, da den var på 7,7 prosent.Prisutviklingen er svakere enn DNB Markets hadde ventet seg. De så for seg at boligprisene skulle stige 7,4 prosent på årsbasis i september.- Bidrar til bedre balanseAdministrerende direktør Finn Magnus Rogne-Hansen i Aktiv hadde også forventet seg en noe sterkereutvikling.- Men vi registrerer at tilbudet nå totalt sett i landet er 1,9 prosent høyere enn for et år siden, noe som bidrar til en bedre balanse mellom tilbuds- og etterspørselssiden, sier han i en kommentar til Hegnar.no. - Verdt å merke seg her er at det fortsatt er et lavt utbud i sentrale strøk i Oslo, mens det for eksempel i Rogaland er mye boliger til salgs, fortsetter han. Samtidig ser Aktiv-sjefen at nedgangen i antall salg i Rogaland relativt sett er mindre i september enn i august, med over 30 vs. 20 prosent færre solgte boliger.- Rogaland opplever et svært selektivt marked, men samtidig ser vi at boligselgerne har et mer realistisk forhold til salgsprisene enn tidligere. For vår del gikk 57 prosent av boligene i september til prisantydning eller marginalt over, sier Rogne-Hansen.Kjenner seg ikke igjenHan kjenner seg ikke igjen i at det i september ble solgt 4,5 prosent færre boliger enn i samme måned i fjor. - Vi har en økning i antall salg på 12 prosent, og selv med regionale forskjeller opplever vi at markedet er godt, sier Aktiv-sjefen. - Dette bekreftes for så vidt også av bransjens totale salgstall, som viser at det hittil i år har blitt solgt 5,4 prosent flere boliger enn i samme periode i 2014, føyer han til.Fremover tror Rogne-Hansen på en flat prisutvikling.- Men det fordrer at tilbudssiden holder seg relativt høy ut året. Alt tyder på dette da vi ser oppdragsinngangen ligger foran fjoråret for vår del, avslutter han overfor Hegnar.no.