Selger motestrøk i Oslo for milliarder

Etter gjeld sitter selgerne igjen med rundt tre milliarder kroner.

Foto: Finansavisen / Ivan Kverme Eivind Yggeseth

Hans Petter Krohnstad (63), Carl Erik Krefting (61) og Runar Vatne (40) tjener selger det norske luksusmote­strøket med Steen & Strøm, Eger, Hermes og Gucci i Oslo for over fem milliarder kroner.Krefting, Krohnstad og Vatne selger sammen med amerikanske Madison International, hele porteføljen på 11 butikk- og næringseiendommer i Oslo sentrum, skriver Dagens Næringsliv.Det internasjonale eiendomsfondet Meyer Bergman betaler totalt 5,3 milliarder kroner inkludert gjeld for de lukrative butikk- og næringseiendommene.Etter gjeld sitter selgerne igjen med rundt tre milliarder kroner. Tar man bort investeringer i både Eger og Steen & Strøm på 400 millioner kroner hver og innestående egenkapital, er gevinsten på om lag to milliarder kronerSamlet omsetter butikkene i de 11 eiendommene som nå selges, for mellom 1,5 og 2 milliarder kroner årlig, ifølge Carl Erik Krefting. (©NTB)