Quality Hotel & Resort på Hafjell og søsterhotellet i Kristiansand, har vært et tapssluk for Petter Stordalen i flere år.Samtidig har Christian Ringnes, som er majoritetseier i eiendomsselskapet Pandox, tjent millioner av kroner på husleien Stordalen betaler, skriver Finansavisen.
MillionoverføringI samme periode har Ringnes ifølge Finansavisen innkassert 67 millioner i husleie i OL-bygda i Oppland, og notert et pent overskudd før skatt på 51 millioner.- Tallene taler vel for seg selv. Det er åpenbart at vi ikke kan eller vil fornye husleiekontrakter som har gitt oss tap på de nivåene. Vi vil bli et bedre selskap uten disse leieavtalene, enn med dem, sier Torgeir Silseth, konsernsjef i Nordic Choice Hotels, til Finansavisen.- Vi har slitt i mange år med underskudd, og er glad for at de nå opphører. Vi har vært i reelle forhandlinger og drøftet det vi mener er en akseptabel leie fremover, men vi har ikke kommet til enighet, sier han.- Enten leies hotellene ut videre med en ordinær kommersiell leieavtale som er bærekraftig for oss, eller så driver vi dem selv gjennom vårt eget selskap, sier Olsen til Finansavisen.Les mer i fredagens utgave av Finansavisen!
En sammenstillingen Finansavisen har gjort, viser at Nordic Choice Hotels har omsatt for 221 millioner i Hafjell de siste fem årene, og bokført et resultat før skatt på minus 39 millioner.Historien er lik i Kristiansand. Stordalens inntekter siden 2010 er på 267 millioner, mens tapet er på 29 millioner. Huseier har derimot et overskudd på 40 millioner før skatt, av en omsetning på 55 millioner.Han skulle gjerne drevet hotellene videre, men nok er nok, så lenge husleiene er som de er.Eiendomsdirektør Leif Kristen Olsen i Pandox er forsiktig med å uttale seg, siden selskapet er børsnotert, men bekrefter at det er uenighet om leiekontraktene som er grunnen til at man skiller lag.Quality Hotel & Resort legges ned i Kristiansand 27. mai neste år. Det er på dagen 20 år etter at man åpnet. 31. august er det slutt i Hafjell etter 25 års drift.- Hva gjør dere nå?