Den tidligere finansdirektøren i Kloster Cruise har stort sett holdt seg under radaren gjennom de drøyt 20 årene han har vært involvert i hytte- og boligutvikling, men markerte seg i fjor gjennom to profilerte anskaffelser, skriver Finansavisen.Først kjøpte Nordvik Sjømannskirken på Bygdøy med dens tilhørende 6-måls strandtomt for 57 millioner kroner. Deretter la han en ukjent sum på bordet for å sikre seg det mangeårige tapssluket Beliggenhet Eiendom fra Søylen-partnerne Carl Erik Krefting og Hans Petter Krohnstad.
Nesten 200 mill. på tre årAuctus hadde et samlet overskudd på 85 millioner kroner i 2012 og 2013, og i fjor endte telleverket på 112,6 millioner før skatt.Rekordsalg på RøaToppleiligheten gikk for 19,8 millioner kroner - et relativt svimlende beløp med tanke på beliggenheten rett ved en åpen T-banelinje.Les hele saken i torsdagens utgave av Finansavisen!
 
Beliggenhet Eiendom og datterselskapet Aker Utvikling hadde greid å tape tresifrede millionbeløp på eplehageutbygginger i et ellers kanonsterkt boligmarked i Oslo de seneste årene. For Nordvik er fasiten annerledes:- Fjoråret er resultat av at vi har gått inn i noen større prosjekter og blitt mer aktive på eiendomssiden. Dette er prosesser vi har hatt gående i noen år, som resulterte i gode tall i 2013 og enda bedre i 2014, og så håper vi at trenden fortsetter i 2015 og fremover, sier Hans Øivind Nordvik til Finansavisen.Det er særlig på Røa at utviklingen har vært vellykket. Da prosjektet Røa Bad ble lansert sommeren 2012, ble rundt 50 av 57 leiligheter solgt i løpet av en måned.Til gjengjeld er det på kommunens vilkår bygget et badeanlegg med høy standard i kjelleren - også tilgjengelig for byens øvrige befolkning.- Der er vi i sluttfasen. Leilighetene er solgt, og nå drifter vi 7.000–8-000 kvadratmeter næringseiendom, sier Nordvik.- Beliggenhet Eiendom, som dere overtok i oktober i fjor, tapte 30 millioner i 2014. Hva skjer der?- De dårlige resultatene er stort sett fra perioden før oktober. Status etter at vi overtok er cirka et nullregnskap. Nå har vi gått inn i to–tre nye prosjekter som vi tror kan gi et lite pluss i år og litt mer i 2016. Da vi tok over, hadde selskapet 40 prosjekter i avslutningsfasen og ti boliger under realisasjon. Nå er de siste av disse boligene solgt, sier Nordvik til Finansavisen.