Tror lavere rentefradrag vil dempe boligmarkedet

Boligprisene kan bli dempet av regjeringens forslag til statsbudsjett, tror leder Christian Dreyer i Eiendom Norge.

Høyre og Fremskrittspartiet går inn for at lånekundene bare skal få kunne trekke fra 25 prosent av renteutgiftene på skatten, 2 prosentpoeng mindre enn i dag.I praksis betyr det at en familie med 4 millioner kroner i boliggjeld og 2,5 prosent rente får 2.000 kroner mindre i året å rutte med. Leder Christian Dreyer i Eiendom Norge tror de reduserte gjeldsrentene kan dempe det norske boligmarkedet.– Isolert sett vil det bidra til svakere boligpriser og utløse en hardere nedtur i boligmarkedet, sier Dreyer til NRK.Spesielt for dem med store lån, vil lavere fradrag for gjeldsrenter kunne bety mye, sier både Dreyer og sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.– Det blir absolutt store beløp. For enkelte vil det kunne svi ganske kraftig hvis man har stor gjeld, sier Bruce. (©NTB)