Ber om 8,35 millioner for meget forseggjort småbruk

- Et eventyr av en eiendom, sier megler.

Næringseiendom

- Per i dag har over 27.000 vært inne på Finn.no-annonsen. Inklusive sosiale medier har over 50.000 vært inne og sett. Det er helt vilt, og jeg har nesten ikke opplevd maken.Stian Berglund i Privatmegleren Home på Strømmen la for rundt to måneder siden ut for salg et småbruk i Klapputveien, ca. seks kilometer fra Hemnes i Søndre Høland.Prislappen er satt til 8,35 millioner kroner.- Trygge på salg før jul Den enorme oppmerksomheten eiendommen har fått ble nylig omtalt i Indre Akershus Blad.- Vi jobber nå med to seriøse interessenter, og er ganske trygge på å lande et salg før jul, sier megleren videre til Hegnar.no.Småbruket med godt over 74 mål tomt omfatter et våningshus med P-rom 188 kvadratmeter over to plan, et murhus med mesanin, en gjestehytte, en ca. 50 kvadratmeter stor utestall og et topp moderne stallanlegg fra 2013 med åtte hestebokser.I tillegg følger ridebane, beitemark og fasiliteter for forskjellig dyrehold.Artikkelen fortsetter under bildet.

 Peis med dragedekorBygningsmassen fremstår som meget forseggjort, og Berglund sparer ikke på adjektivene.I annonsen kan vi lese om et våningshus i «eventyrlig stil», med en «trolsk» spisestue. Videre omtales kårboligen som «svært eksepsjonell», med en «helt enestående» kunstnerisk rikdom av detaljer i interiøret.Artikkelen fortsetter under bildet.
 Megleren drar især frem peisen med dragedekor og den «unike» trappen opp til mesaninen.- Eiendommen er utrolig flott, og ikke noe A4. Som megler synes jeg den er morsom å selge, men du må like stilen.- Jeg selger en del småbruk, og dette er noe av det mest kreative jeg har sett. Trappen i det ene huset er laget av materialer fra skogen like ved, mens veggen på badet i våningshuset er laget av stein plukket fra et grustak i området, forteller Berglund.Artikkelen fortsetter under bildet.
 - Får igjen byggekostnaderDu er ganske trygg på et salg før jul - til prisantydning?- Vi har ikke fått inn noen bud ennå, men alt blir solgt. Det kan bare ta litt tid. Eiendommen ligger ikke umiddelbart i Oslo, men samtidig foreligger ingen konsesjon eller driveplikt. Litt is i magen må vi ha, så får vi se om prisen ender på åtte millioner eller mer, svarer megleren.Får selgeren da igjen sine byggekostnader?- Ja, det får hun. Grunnen til at hun selger et slikt flott sted er at barna har flyttet ut, og det blir vanskelig å sitte igjen med det alene. Ønsket er at noen andre kan ta over stafettpinnen, og da helst noen som liker å drive med hester, hunder, ja, dyr generelt, forteller Berglund.Artikkelen fortsetter under bildet.
 Ifølge megleren besitter begge de to seriøse interessentene denne interessen.- Det er verdt å merke seg at eiendommen ikke har driftsbygning, så vi snakker ikke om et typisk gårdsbruk. Dette er beregnet for hestehold, sier han.- I tillegg må kjøperen ha kapital, så at vi ender opp med en håndfull seriøst interesserte er bare naturlig, fortsetter Berglund, som også kan fortelle om interesse fra utlandet.Artikkelen fortsetter under bildet.
 - De lærde strides om prisHvordan priser du en slik eiendom?- Det er et godt spørsmål, og de lærde strides. Både takstmann og megler har sine meninger, men prisen er basert på teknisk verdi. Samtidig har jeg ute et småbruk i samme gaten for 6,7 millioner kroner - med en mye mindre tomt.- Hvis vi sier at kårboligen er vurdert til to millioner, og kan generere inntekter fra utleie. Videre er hovedhuset kanskje vurdert til 6-6,5 millioner og stallen til 1,5 millioner, så vi havner fort på 8,5-9 millioner kroner i teknisk verdi. Men hva markedet vil gi er noe helt annet, sier megleren.Artikkelen fortsetter under bildet.
 - Et eventyr du bare må seSmåbruket har tidligere vært brukt til omsorgsvirksomhet, og har fasiliteter tilpasset dette - noe som ifølge annonsen også passer for et «inn på tunet»-opplegg.- Bygningsmassen er ganske ny. Hovedhuset er fra 2005, mens kårboligen med mesaninen er fra 2012. Denne er fradelt med et eget bruksnummer, og kan egentlig selges separat, men eier har valgt å selge alt i ett, sier Berglund.Artikkelen fortsetter under bildet.
 Til sist, hva vil du fremheve ved eiendommen?- Den er helt eventyrlig, og noe du bare må se i virkeligheten. Beliggenheten er tilbaketrukket, og utformingen av eiendomsmassen er noe av det mest spesielle jeg har sett for et småbruk, avslutter megleren overfor Hegnar.no.

Nyheter
Næringseiendom