Betalte 70 millioner for dobbel Gimle-luksus

Eltek-arving Morten Angelil har kjøpt huset til eks-Lyn-spiller Axel Kolle og hans nabo på Gimle. Nå slår han sammen boligene etter å ha betalt 70 millioner.

Næringseiendom

- Det er riktig at jeg har solgt. Han får et veldig fint sted å bo. Her er det trivelig, sier Arne Peder Seim Grimstad til Finansavisen.Selv kjøpte han Gimle Terrasse 6 i 1997 for den nette sum av 3 millioner kroner. Nå selger han den for 25 millioner. Naboen i Gimle Terrasse 8 er tidligere Lyn-spiller Axel Kolle. Han selger sin del for 45 millioner kroner slik at Morten Angelil totalt må bla opp 70 millioner kroner for å få hele komplekset på Gimle-toppen.Fet Kolle-gevinst- Jeg kjøpte eiendommen på den tiden alminnelige mennesker kunne kjøpe slikt. I dag er det uoppnåelig for alminneligheter som meg. Men det er fantastisk flott her, så det blir sikkert bra, sier Seim Grimstad som er selvstendig næringsdrivende og har drevet noe med eiendomsutvikling.Han bekrefter at boligen hans har en betydelig lavere standard enn Kolles bolig, som er pusset opp til topp standard. Dette er følgelig årsaken til at de to boligene er priset så vidt forskjellig. Seim Grimstads bolig skal være på rundt 300 kvadratmeter, og Kolles skal ha omtrent samme størrelse, skriver Finansavisen.Også Kolle har gjort en god investering. Han kjøpte sin eiendom i 2010 for 14,5 millioner kroner. Siden har han pusset opp, men det er ingen tvil om at han har truffet bedre i eiendomsmarkedet enn han gjorde på fotballbanen for Lyn.Ga ikke oppDet er ikke mer enn en drøy uke siden Finansavisen skrev at Morten Angelil måtte bite i gresset etter å ha forsøkt kuppe de Sophus Lies gate 4 og 6. Både Knut Stokke og Henning Astrup ønsket å selge sine boliger, men sistemann i komplekset, Platou-megler Jan Egil Roald, nektet da å selge til tross for at de kunne innkassere over 80 millioner kroner.Angelil tok det med fatning, og gikk videre for å få kjøpt en stor eiendom på Gimle. Eiendommen ligger rett syd for Frogner kirke. I nærområdet finner man ifølge Finansavisen navn som John Brynhildsen, Torstein Tvenge, Anders Eckhoff, Hans Rasmus Astrup, Christen Sveaas, Knut Aspelin, Elisabeth Grieg og Petter Olsen blant de mer kjente navnene.

Nyheter
Næringseiendom