Boligprisene i teknologi-byen steg 40 prosent på ett år

Boligprisene tikker oppover i Kina. Storbyene leder an, og i Shenzen er veksten formidable førti prosent på ett år.

Kina bolig AP Photo
Næringseiendom

Priser på nye boliger i 70 kinesiske byer økte 0,1 prosent fra oktober 2014 til oktober 2015. Dette er den første økningen siden august 2014. I september bmåned rapporterte kinesiske statistikkmyndigheter ifølge CNBC et prisfall på 0,9 prosent på årsbasis.I Beijing steg prisene 6,5 prosent, mens Shanghai-prisene gikk opp 10,9 prosent. Teknologibyen Shenzen opplevde en boligprisvekst på nesten førti prosent sammenlignet med fjoråret.På månedsbasis, steg nyboligprisene 0,2 prosent. Dette er den sjette måneden på rad med oppgang sammenlignet med foregående måned skriver TradingEconomics.- Boligprisene i Kina er i en veldig fin stigende bane. Jeg vil si den landsomfattende statistikken ikke viser hvilken grad boligprisene har steget i de viktigste byene, sier Kina-strateg Erwin Sanft i Macquarie til CNBC.  

 

Nyheter
Næringsliv