Færre planlegger boligsalg

- Færre ber om takst fordi det er færre som forbereder seg på salg, sier takseringssjef.

Næringseiendom

Landets takstmenn får færre oppdrag, og flere DN har vært i kontakt med melder om bratt avtagende oppdragsmengder i november.- Boligmarkedet roer seg alltid før jul, men i år har juleferien kommet flere uker tidligere enn vanlig. Flere av gutta har hatt god tid til å rydde i papirene nå, sier takstøkonom Jon Sverre Rivø i Takstpartner til avisen.Han får støtte av adm. direktør Are Andenæs Huser i Norges Takseringsforbund.- Færre ber om takst fordi det er færre som forbereder seg på salg. Det kan være et uttrykk for at flere vil avvente boligsalget, sier Huser til DN. Han vil imidlertid være forsiktig med å spekulere i hva dette betyr.- Når ting går litt saktere på tross av en historisk lav rente, kan det være at folks forventninger til fremtiden er at boligmarkedet ikke skal stige i den grad det har gjort, og at folk er skeptiske til å ta mer risiko. De fleste som selger skal jo kjøpe seg oppover i boligmarkedet. Det er en del av boligsyklusen, sier Huser til avisen.

Nyheter
Næringseiendom