Kjøpesenter i Ålesund solgt som et av åtte - fikk 1,2 mrd.

Briter har punget ut for åtte norske handelseiendommer, og er sultne på mer.

Næringseiendom

Finansavisen skrev lørdag at Coop Eiendom Norge har solgt åtte norske handelseiendommer for 1,2 milliarder kroner til det uavhengige private equity-selskapet Tristan Capital Partners.- Dette er en portefølje med et betydelig utviklingspotensial og veldig ulike yielder - altså ulik direkteavkastning - for de individuelle eiendommene, sier daglig leder Mads Mortensen i Malling & Co Eiendomskapital til NE nyheter.Malling går sammen med et par andre inn som lokale partnere, og tar tre prosent av kjøpet gjennom nyopprettede Nordica Property Fund.Ålesund-senter er medBlant de åtte handelseiendommene er ifølge Finansavisen Breiviksenteret i Ålesund, Grenland Handelspark i Skien og Tune Handelspark i Sarpsborg.I vår kjøpte Tristan ifølge NE nyheter Grensen 5-7 for 630 millioner kroner og en yield langt nede på 5-tallet.- Tristan har også fått budaksept på andre objekter, der prisen ligger på rundt 500 millioner kroner. En avklaring her ventes før nyttår, sier Mortensen.

Nyheter
Næringseiendom