Mindre sprekt boligsalg

Salget av nye boliger utviklet seg flatt i oktober, men hittil i år er veksten stadig sterk.

Boligbygging. Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

Etter årets ti første måneder har igangsettingen av boliger steget 22 prosent, mens salget viser en vekst på 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.Det viser tall lagt frem av Boligprodusentenes Forening tirsdag.I oktober var igangsettingen 29 prosent høyere enn i samme måned i fjor, mens salget steg én prosent.Variasjonene er storeIgangsettingen viser store geografiske variasjoner. Mens den stiger veldig i Akershus, er den mye svakere i Rogaland.Igangsettingsveksten forklares stort sett av økningen i leiligheter, der igangsettingen hittil i år er opp 62 prosent fra samme periode i fjor. Eneboliger og småhus kan vise til en beskjeden nedgang.Leiligheter dominererPå salgssiden er veksten til dels kraftig i de fleste fylker. Akershus viser vei med en vekst på 65 prosent, mens salget i Rogaland har falt 18 prosent hittil i år.Leilighetsmarkedet fortsetter å dominere veksten i salget, og utgjør over halvparten av solgte boliger så langt i 2015.Salget av leiligheter er 44 prosent høyere enn i de ti første månedene av fjoråret, mens det for eneboliger og småhus bare er mindre endringer.Igangsetting - trend12 måneders rullerende igangsetting av boliger (oktober 2014 - oktober 2015) ligger på 29.483 boliger, som er et byks oppover fra september.

 Nyboligsalg - trendRullerende salg de siste 12 månedene er på 30.002 boliger, omtrent som i september.
 

Nyheter
Næringseiendom