Selger kronjuvelen i eiendomsporteføljen - håper på en halv mrd.

Telenor selger nå Telegrafbygningen i Oslo, som da det ble åpnet i 1924 var Norges mest påkostede bygg.

Næringseiendom

Telenor håper å få rundt en halv milliard kroner for Telegrafbygningen i Kongens gate i Oslo. Kjøper får trapper i marmor og en spesialbygget lysekrone, skriver Dagens Næringsliv.Eiendomsdirektør i Telenor Eiendom, Pål Kvalheim, understreker at Telenor ikke har fastsatt noen pris på eiendommen som nå skal legges ut i markedet i en anbudskonkurranse.- Det kommer an på hva man vil gjøre med bygget og hvor store kostnader det blir å sette bygningen istand, sier han til avisen.- Avhengig av sluttprodukter regner vi med å få underkant av en halv milliard kroner for bygget, sier Kvalheim.Da bygget ble offisielt åpnet i 1924 hadde det kostet 13 millioner kroner og var datidens desidert mest påkostede bygning.Telenor satser ifølge DN på at bygget enten blir et hotell eller et moderne kontorbygg, og trekker frem den sentrale beliggenheten i Kvadraturen i Oslo sentrum og at det er nabo til varemagasinet Steen & Strøm.

Nyheter
Næringsliv